След вчерашното въоръженото нападение в Страсбург, при което загинаха трима и

...
След вчерашното въоръженото нападение в Страсбург, при което загинаха трима и
Коментари Харесай

След атентата в Страсбург: Нивото на терористична заплаха у нас остава ниско

След вчерашното въоръженото нахлуване в Страсбург, при което починаха трима и бяха ранени 12 други, равнището на опасност от терористичен атентат у нас остава ниско, а степента на подготвеност за реагиране – жълта (предупреждение).
 Министерство на външните работи разгласи гореща телефонна линия за българи във Франция след атентата в Страсбург  Атентаторът от Страсбург: французин от арабски генезис, част от гето. Търсили го за арест след грабеж на банка  Стрелба край коледния базар в Страсбург: има жертви и ранени (обновена в 07:54 ч.)
Това беше решено на съвещание на Консултативния състав на Националния действен щаб за ръководство на силите и средствата за противопоставяне на тероризма.

Заседанието се организира през днешния ден под председателството на Младен Маринов, министър на вътрешните работи и началник на щаба. Присъстваха управителни представители на Министерството на защитата, Министерството на правораздаването, Министерството на външните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна организация „ Национална сигурност “, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Национална работа за защита, Държавна организация „ Разузнаване “, Държавна организация „ Електронно ръководство “, работа „ Военна информация “, секретарят на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Беше изработен разбор и оценка на ситуацията по сигурността в страната в подтекста на осъщественото нахлуване в Страсбург. Участниците в съвещанието взеха решение за опазване на равнището на опасност - ниско, и на степента на подготвеност за реагиране – жълта (предупреждение).

Ще се следят съответни параметри на средата за сигурност и подготвеност за използване на спомагателни ограничения за сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР